8 & 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΤΗΝΟΣ


1η ΗΜΕΡΑ:Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 5:15 για το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο SUPER FERRY ANDROS και αναχώρηση (07:50) για το λιμάνι της Τήνου. Άφιξη (11:35) και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου προκειμένου να επισκεφτούμε το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας.

Περνώντας από τα όμορφα χωριά Κέχρο, Βόλακα (με τις γρανιτένιες πέτρες ανεξήγητης προελεύσεως), Κάμπο, Καρδιανή (όμορφο χωριό με τρεχούμενα νερά και πλούσια βλάστηση), Ιστέρνια (χωριό σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του λόφου μέσα στο πράσινο με μαρμάρινα καλντερίμια), θα φτάσουμε στον Πάνορμο, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Τήνου που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού, γνωστό στην Τήνο ως Έξω Μέρη ή Έξω Μεριά. Υπήρξε κεφαλοχώρι της περιοχής αυτής, έδρα του τοπικού δήμου και καλλιτεχνικό κέντρο, καθώς ανέδειξε ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες όπως τον Ν.Λύτρα, τον Δ.Φιλιππότη, τον Γ.Χαλεπά και τον Ν.Σκαλκώτα. Γεύμα στο όμορφο γραφικό λιμανάκι του Πανόρμου.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μεγαλύτερο και πιο όμορφο χωριό της Τήνου, τον Πύργο. Εδώ θα δούμε (προαιρετικά) το σπίτι και το εργαστήριο του περίφημου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, όπως επίσης και το μουσείο των Τήνιων καλλιτεχνών. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Το πρωί μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης και στη συνέχεια να περπατήσετε στην οδό της Ευαγγελίστριας, τον παλιό πλακόστρωτο δρόμο που οδηγεί από το λιμάνι στο ναό της Μεγαλόχαρης, με φοβερή ποικιλία χρωμάτων και μαγαζιών. Εκεί θα βρείτε μικρές και μεγάλες εικόνες, τοπικά υφαντά, κοσμήματα και κομπολόγια και κάθε είδους ενθύμιο. Υπάρχουν αναμνηστικά για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την αναχώρησή μας. Στις 14:00 επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας (άφιξη 18:00). Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

 

Κόστος κατ’ άτομο (σε δίκλινο/τρίκλινο ή τετράκλινο δωμάτιο): 120 €

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Μεταφορά κλιματιζόμενο λεωφορείο.

· Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για το δρομολόγιο ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ με συμβατικό πλοίο.

· Μία διανυκτέρευση στο παραδοσιακό συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων studios ΜΟΥΣΕΣ Α’ κατηγορίας,

· Ξενάγηση στο νησί.

· Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Οι είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και γενικά όπου απαιτείται.

· Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

· Παιδί έως 5 ετών free.

· Παιδί έως 5 ετών free.

Related Projects

Start typing and press Enter to search