8 – 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΕΡΒΙΑ


1η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΝΙΣ (Nis) (1.120 χλμ.)

Αναχώρηση το προηγούμενο βράδυ. Νωρίς το πρωί άφιξη στα σύνορα Ευζώνων, περνάμε τον έλεγχο και συνεχίζουμε για τη Σερβία. Άφιξη το μεσημέρι στη Νις (αρχαία ρωμαϊκή Ναϊσός και γενέτειρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου), σπουδαίο πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Σερβίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΖΙΤΣΑ (Zica) – ΜΟΚΡΑ ΓΚΟΡΑ (Μokra Gora) – ΝΤΡΒΕΓΚΡΑΝΤ (ξύλινο χωριό) – ΝΟΒΙΣΑΝΤ (Novi Sad) (650 χλμ.)

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Ζίτσα, που βρίσκεται στις αρχές του φαραγγιού Ιμπάρ και ιδρύθηκε τον 13ου αιώνα από τον σέρβο βασιλιά Στέφανο τον Πρωτοστεφή, γιο του μεγάλου άρχοντα Στέφανου Νέμανια. Σπουδαίο ρόλο στην οικοδόμηση και στην εικονογράφηση διαδραμάτισε ο αδελφός του Άγιος Σάββας, ο πρώτος πατριάρχης της Σέρβικης Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μέχρι το 1253 στη μονή στεφανώνονταν οι σέρβοι βασιλιάδες από τη δυναστεία των Νέμανιτς. Δικαίως ονομάζεται “μητέρα όλων των εκκλησιών”. Μέσα στον ιερό ναό βρίσκονται δύο τάφοι – του Αρχιεπισκόπου Ευσταθίου και του Πατριάρχη Γερασίμου. Μετά το 2019, όταν η Σέρβικη εκκλησία έγινε αυτοκέφαλη η Ζίτσα έγινε η πρώτη έδρα της Αρχιεπισκοπής της Σερβίας. Το μοναστήρι γιόρτασε την 800η επέτειό του το 2005.

Στη συνέχεια αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό ΜΟΚΡΑ ΓΚΟΡΑ. Η φυσική ομορφιά της καταπράσινης περιοχής είναι πραγματικά συγκλονιστική, δεν θα αρκεστούμε ωστόσο μονάχα στην παρατήρηση του φυσικού τοπίου: θα κάνουμε μια μικρή διαδρομή με το «τσίρα» (cira), το παραδοσιακό τρενάκι των Δειναρικών Άλπεων, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Ντρβένγκραντ.

«Η ζωή είναι ένα θαύμα». Θυμάστε την ταινία αυτή;

Ήταν η ιστορία μιας οικογένειας Σέρβων, του Λούκα, της Χαδράνκα και του μικρού Μίλος, που προσπαθούσαν να στήσουν τη ζωή τους στις βουνοπλαγιές της Μόκρα Γκόρα, πριν από τον πόλεμο. Η ταινία γυρίστηκε (στο μεγαλύτερο μέρος της) στην ίδια τη Μόκρα Γκόρα και συγκεκριμένα σε ένα χωριό που ο σκηνοθέτης Εμίρ Κοστουρίτσα έφτιαξε ειδικά για τις ανάγκες της ταινίας. Σήμερα, 17 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας (2004), το σκηνικό που έστησε ο Κοστουρίτσα είναι ακόμα εκεί: το λένε Ντρβένγκραντ (Drvengrad) και σήμερα δεν αποτελεί πια το φόντο μιας δραματικής ιστορίας, αλλά ένα αυθεντικό «γιουγκοσλάβικο» χωριό που είναι πόλος έλξης για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Στο εξωτερικό πολλοί το ξέρουν ως Kustendorf («το χωριό του Κοστουρίτσα»), κάθε χρόνο μάλιστα φιλοξενεί και το ομώνυμο φεστιβάλ συγκεντρώνοντας τους πιο λαμπερούς αστέρες της 7ης τέχνης –και όχι μόνο. Δυο βήματα από το χωριό της Μόκρα Γκόρα (ούτε 2 χλμ.), το Ντρβένγκραντ διατρέχεται από καλντερίμια που το καθένα έχει το όνομα μιας διάσημης προσωπικότητας: ο κεντρικός δρόμος που διασχίζει το χωριό ονομάζεται «οδός Ίβο Άντριτς», προς τιμήν του νομπελίστα Γιουγκοσλάβου (Βόσνιου) συγγραφέα που συγκλόνισε τα Βαλκάνια με το περίφημο μυθιστόρημα «Γεφύρι του Δρίνου». Κάνετε ένα σεργιάνι στο χωριό και μην εκπλαγείτε όταν βρεθείτε στην οδό Φεντερίκο Φελίνι, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν ή… Ντιέγκο Μαραντόνα! Στο Ντρβένγκραντ έχει απονεμηθεί η κατάταξη 4* (αφού λειτουργεί και ως ξενοδοχειακό συγκρότημα), διαθέτει γκαλερί, βιβλιοθήκη, κινηματογράφο (με το όνομα «Undergound», ιδιαίτερα εύστοχο αν σκεφτεί κανείς πως πίσω από όλα αυτά είναι ο Κοστουρίτσα), εστιατόριο με παραδοσιακή σερβική κουζίνα, και γενικά ό,τι χρειαστείτε για να περάσετε καλά εδώ και να θυμάστε για αρκετό καιρό την επίσκεψή σας στο Ξύλινο Χωριό, όπως σημαίνει Ντρβένγκραντ στα σερβικά.

Στη συνέχεια αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Νόβι Σαντ (Novi Sad), σημερινή πρωτεύουσα της επαρχίας Βοϊβοντίνας και πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Βρίσκεται χτισμένο στις όχθες του Δούναβη. Θα δούμε το Ελληνικό Σχολείο, την κομψή Δημοτική Βιβλιοθήκη του 1895, την Πινακοθήκη Ξένης Τέχνης, την πεζοδρομημένη πλατεία Ελευθερίας, τον νεογοτθικό Καθολικό Ναό της Παρθένου Μαρίας με τον 76 μέτρων Πύργο του, το αριστοκρατικό νέο αναγεννησιακού ρυθμού Δημαρχείο κ.α.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του πεζοδρόμου Zmaj Jovina και να ανακαλύψετε μικρά μαγαζάκια και κρυμμένες πλατείες. Επίσης μπορείτε να φωτογραφίσετε το παραδουνάβιο κάστρο, το Πετροβαραντίν, το οποίο φημίζεται για τον πύργο του Ρολογιού από τον οποίο η ώρα είναι διακριτή σε όλη την πόλη.

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΒΙΣΑΝΤ– ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ – ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ(Το Σερβικό Άγιο Όρος) –ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΝΟΒΟ ΧΟΠΟΒΟ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ (120 χλμ.)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε νοτιοανατολικά του Νόβι Σαντ μια γειτονιά όπου οι Σέρβοι είχαν επί πολλά χρόνια την έδρα του πατριάρχη, παλάτι του οποίου σήμερα είναι η έδρα του επισκόπου Σιρμίου ή Σρεμ, όπως αποκαλείται στη Σερβία. Όλα αυτά μόλις 8 χλμ. από το Νόβι Σαντ, στη γοητευτική κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι. Η κεντρική πλατεία της πόλης, Trg Branka Radicevica, μας μεταφέρει με χαρακτηριστική ευκολία στο χθες· γύρω από τη μαρμάρινη πηγή με τα τέσσερα κεφάλια λιονταριών ορθώνονται κτίσματα του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα, το ένα ομορφότερο από το άλλο. Είναι το νεοκλασικό Δημαρχείο, ο μπαρόκ Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός, σπίτια του 18ου αιώνα και το παλάτι του Πατριάρχη (1895). Αναφέρεται ότι τα πρώτα αμπέλια φυτεύτηκαν στην περιοχή αυτή πριν από 1.700 χρόνια, από τους Ρωμαίους. Επί τουρκοκρατίας η καλλιέργεια σχεδόν έσβησε, για να ανθήσει και πάλι επί αυστροουγγρικής διοίκησης. Στην περιοχή παράγεται το Bermet, ένα λικέρ που θυμίζει το ιταλικό Βερμούτ. Η ντόπια ποικιλία που καλλιεργείται είναι το Vranac.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια πολύ όμορφη εκδρομή στην πεδιάδα της Βοϊβοντίνα και τον Εθνικό δρυμό Φρούσκα Γκόρα. Η χαμηλή οροσειρά, μήκους 80 χλμ., της Φρούσκα Γκόρα, η οποία αναπτύσσεται σε παράλληλη διάταξη με το ρου του Δούναβη, αποτελεί τη μοναδική φυσική «παρένθεση» στην ατελείωτη πεδιάδα της επαρχίας Βοϊβοντίνας. Το βουνό φτάνει στο ψηλότερο σημείο του μόλις τα 539 μέτρα. Φιδίσιες διαδρομές, ανάμεσα σε δασωμένους λόφους με οργιαστική βλάστηση, πολύτιμη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, οινοποιεία, ήρεμα χωριουδάκια και 17 μοναστήρια της περιόδου 15ου – 18ου αιώνα, συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό.

Τα ορθόδοξα μοναστήρια του σέρβικου «Αγίου Όρους», όπως λέγεται η περιοχή, αποτελούν μοναδικό και ιστορικό μνημείο της UNESCO. Ιδρύθηκαν την περίοδο της τουρκοκρατίας και βοήθησαν στην διατήρηση της σέρβικης ταυτότητας και θρησκευτικής πίστης. Μιας και χρειάζεται πολύ χρόνος για να τα επισκεφτεί κανείς όλα θα επισκεφτούμε ένα από τα σημαντικότερα, το Νόβο Χόποβο, όπου θα θαυμάσουμε τη διάσημη τοιχογραφία «Η σφαγή των νηπίων της Βηθλεέμ» του Theodor Krocun. Το μοναστήρι αναφέρεται για πρώτη φορά στα επίσημα εκκλησιαστικά χρονικά της Σερβικής Ιστορίας στα μέσα του 16ου αι. (περίπου 1546), ενώ δύο αιώνες αργότερα υπέστη σημαντικές ζημιές από σεισμό. Ο ναός (Άγιος Παντελεήμων) που βλέπουμε σήμερα χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 18ου αι., με την αγιογράφησή του να φέρει την υπογραφή του σπουδαίου Γιάνκο Χάλκοζοβιτς, ένας από τους αγιογράφους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη σερβική αγιογραφία, με επιδράσεις από τη βυζαντινή παράδοση και την ιταλική Αναγέννηση.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΟΒΙΣΑΝΤ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΡΑΒΑΝΙΤΣΑ (μοναστήρι) – ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΑΛΙΤΣ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (330 χλμ.)

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τη μεσαιωνική μονή Ραβάνιτσα, όπου θα δούμε το ναό με τα άγια λείψανα του πρίγκηπα Λαζάρου που ίδρυσε τη μονή, σκοτώθηκε στη μάχη του Κοσσυφοπεδίου, την ημέρα του Αγίου Βίτου, στις 28 Ιουνίου του 1839 και θάφτηκε στο ναό που είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Κυρίου και περιβάλλεται από ένα αμυντικό τείχος με επτά πύργους. Χτίστηκε μεταξύ του 1375 και του 1377 και οι τοιχογραφίες ζωγραφίστηκαν αρκετά χρόνια πριν από τη μάχη του Κοσσυφοπεδίου. Στη ζωγραφική σύνθεση εκτός από τον πρίγκηπα Λάζαρο βρίσκεται και η πριγκήπισσα Μίλιτσα και οι γιοί τους Στέφανος και Βουκ.

Επόμενος σταθμός μας η πόλη Σουμπότιτσα, το στολίδι της βορειοδυτικής Σερβίας, με επιρροή από την Αυστροουγγαρία Στη γνωριμία μας με την πόλη, θα θαυμάσετε τα Αρτ Νουβό κτίρια, το παλάτι Ράιχλ, τη Συναγωγή, το Δημοτικό Μουσείο και την Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας στα βόρεια της πόλης, στο Οινοποιείο του γνωστού Σέρβου τραγουδιστή Ζβόνκο Μπόγκνταν, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεναγηθούμε στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του και να γευτούμε τα υπέροχα κρασιά με την συνοδεία Οινολόγου. Το φημισμένο αυτό Οινοποιείο βρίσκεται στις όχθες τις λίμνης Πάλιτς, όπου μπορείτε επίσης να απολαύσετε τη βόλτα και τον καφέ σας.

Στη συνέχεια αναχώρηση για το Βελιγράδι (Beograd) μία από τις παλαιότερες πόλεις στην Ευρώπη και τη μοναδική που είναι χτισμένη στη συμβολή δύο μεγάλων ποταμών, μια πολιτεία με χίλια ονόματα. Είναι η «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ», προσωνύμιο που βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του στην εκρηκτική νυχτερινή ζωή της και τα πλωτά κλαμπ στον Δούναβη. Είναι φυσικά «το λευκό κάστρο», όπως σημαίνει το όνομα Μπέογκραντ, και βέβαια είναι η πόλη των ποταμών, έχοντας την τύχη να αναπτυχθεί ακριβώς στο σημείο όπου ενώνουν τα νερά τους ο «κοσμοπολίτης Ευρωπαίος» Δούναβης και ο «Βαλκάνιος» Σάββας.

Μια πόλη με ιστορία 7.000 χρόνων, που δεν αφήνει κανένα επισκέπτη ασυγκίνητο από την ομορφιά του και τις γοητευτικές του αντιθέσεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (περιήγηση και κρουαζιέρα) (50χλμ.)

Μετά το πρωινό θα ακολουθήσει πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα περάσουμε τον ποταμό Σάββα για το Νέο Βελιγράδι, όπου θα δούμε την Βελιγράδι . . Λίμπεκ (μοντέρνα πόλη του Νέου Βελιγραδίου) και τη νέα γέφυρα Άτα Τσιγκάνλια, υποβασταζόμενη από το μεγαλύτερο στο κόσμο πυλώνα στο κέντρο. Θα περάσουμε από το πάρκο Τόπσιντερ από την αριστοκρατική περιοχή Ντέτινιε, θα σταματήσουμε στο μουσείο Τίτο, όπου μπορούμε (προαιρετικά) να το επισκεφθούμε, καθώς και το μαυσωλείο του ιστορικού προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Συνεχίζοντας προς την εκκλησία του Αγίου Σάββα (ήταν ο ιδρυτής της ορθόδοξης εκκλησίας της Σερβίας), τη μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία εν λειτουργία και τη δεύτερη μεγαλύτερη μετά την Αγία Σοφία.

θα περάσουμε από τα κατεστραμμένα κτίρια – αποτέλεσμα των βομβαρδισμών της πόλης κατά τον πόλεμο του 1999 – της Βουλής, της Κυβέρνησης και του Δημαρχείου.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια μίνι κρουαζιέρα (προαιρετικά) στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα, ξεκινώντας από το Νέο Βελιγράδι προς το Παλαιό, έχοντας την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πρωτεύουσα εν πλω. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ξενάγηση) (50 χλμ.)

Σήμερα το πρόγραμμα είναι και πάλι αφιερωμένο στην πιο ζωντανή πόλη της Σερβίας!

Θα επισκεφτούμε το οχυρό του Βελιγραδίου που χρονολογείται τον 3ο αιώνα π.Χ. και το οποίο περικλείει την παλιά πόλη. Μέσα στο φρούριο βρίσκεται και το Πάρκο Καλεμεγκντάν σε υψόμετρο 125 μέτρα. Βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη. Η ονομασία του προέρχεται από τις τουρκικές λέξεις καλέ (=οχυρό) και μεγκντάν (=πεδίο μάχης). Μέσα στο κάστρο θα δούμε το Άγαλμα της Νίκης, που φιλοτεχνήθηκε για να δοξάσει τις νίκες της Σερβίας στον Βαλκανικό και στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επίσης θα περπατήσουμε ως τον μεσαιωνικό πύργο Νεμπόσα, που ανεγέρθηκε τον 1460, είναι ο μόνος που σώζεται ακέραιος και για αιώνες λειτουργούσε ως κέντρο άμυνας στο φρούριο. Μοιάζει

με τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, το όνομά του σημαίνει «ατρόμητος» και εκεί μαρτύρησε από τους Τούρκους ο Ρήγας Φερραίος, το 1798 ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα.

Μετά την ξενάγηση θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και προαιρετικά θα κάνουμε μια χαλαρωτική βόλτα στους δημοφιλείς πεζόδρομους Κνεζ Μιχαϊλοβα, με πάρα πολλά καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές, με παραδοσιακές ταβέρνες με μουσική και τσιγγάνικα βιολιά, παλιά σέρβικα τραγούδια και τοπικά φαγητά την περιοχή Σκαρντάλια, φημισμένη ως η «Πλάκα» του Βελιγραδίου.

Μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε μερικά ακόμη αξιοθέατα όπως την αριστοκρατική περιοχή Ντεντίνιε με τις εντυπωσιακές επαύλεις, το Δημαρχείο του 19ου αιώνα που σήμερα στεγάζει τη Γιουγκοσλαβική Κινηματογραφική Αρχειοθήκη, το εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, την Πλατεία της Δημοκρατίας με το Εθνικό Θέατρο, το Εθνικό Μουσείο και το άγαλμα του Πρίγκιπα Μιχαήλ αλλά και την ιστορική συνοικία Ντορκόλ πάνω στον Δούναβη, η οποία σύμφωνα με τον Guardian και το βρετανικό περιοδικό Time Out είναι μία από τις «50 πιο κουλ περιοχές του πλανήτη».

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (650 χλμ.)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη, τη Νύμφη του Θερμαϊκού, με το Λευκό Πύργο, την απέραντη παραλία της στην οποία δεσπόζει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα Λαδάδικα, την κατακόμβη του Αγίου Δημητρίου, τη Ροτόντα, το Επταπύργιο κάστρο, τη σκεπαστή αγορά και την πλατεία Αριστοτέλους.

Η πόλη φημίζεται για το καλό φαγητό και τη νυχτερινή της ζωή. Ό,τι πετυχαίνει στη συμπρωτεύουσα «κατεβαίνει» και στην Αθήνα. Από την περίφημη μπουγάτσα, μέχρι τα σχήματα για τις λεγόμενες μεγάλες πίστες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ (751 χλμ.)

Ημέρα επιστροφής και μια μοναδική εμπειρία έχει τελειώσει.


Κόστος κατ’ άτομο (σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο): 460€

Τιμή μονόκλινου: 645€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μία διανυκτέρευση στο HOTEL ΤΑΜΙ, 4* ή παρόμοιο, στη Νις, εντός πόλης.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο HOTEL ΠΑΡΚ, 4* ή παρόμοιο , στο Νόβι Σαντ, εντός πόλης.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο HOTEL HOLIDAY INN ΕΧPRESS, 4**** ή παρόμοιο, στο Βελιγράδι, εντός πόλης.
 • Μία διανυκτέρευση στο HOTEL ΗΟLIDAY INN, 4****, στη Θεσσαλονίκη, εντός πόλης.
 • Eπτά πρωινά.
 • Επτά δείπνα.
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός.
 • Ασφάλιση για την περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Δημοτικοί φόροι.
 • Τα ποτά και τα αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
 • Η κρουαζιέρα στο Δούναβη.
 • Το εισιτήριο για το παραδοσιακό τρένο «Τσίρα».
 • Η νυχτερινή διασκέδαση σε παραδοσιακό κέντρο με βιολιά.
 • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Απαιτείται διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.
 • Απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή PCR (μοριακό τεστ) για του ανεμβολίαστους.
 • Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, χωρίς καμία παράλειψη
Most Recent Projects

Start typing and press Enter to search