ΟΧΡΙΔΑ

27-30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

4ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


1η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΟΧΡΙΔΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση.

Μέσω Λαμίας – Κατερίνης – Εγνατίας οδού, Κοζάνης – Φλώρινας, με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και γεύμα, άφιξη στο συνοριακό σταθμό της Νίκης. Διατυπώσεις και συνεχίζουμε μέσω Μπίτολα για να φτάσουμε το απόγευμα στην Οχρίδα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πανέμορφη πόλη της Οχρίδας, που βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης.

Με τη σφραγίδα της UNESCO, ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία στην Ευρώπη, το κόσμημα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ). Η «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης, με τις 365 εκκλησίες, μια για κάθε ημέρα του χρόνου, κερδίζει το τουριστικό ενδιαφέρον και μια θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, χάρη στο πλήθος των μνημείων της, που απλά επιβεβαιώνουν γιατί ορισμένα μέρη ξεχωρίζουν και θεωρούνται ανεκτίμητα για την παγκόσμια ανθρωπότητα.

Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Κλημέντα, ο οποίος μαζί με τον Όσιο Ναούμ υπήρξαν μαθητές του Κύριλλου και του Μεθόδιου. Θα δούμε τα μεγαλοπρεπή αγάλματα των αδελφών Κύριλλου και Μεθόδιου των Θεσσαλονικέων και το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο.

Θα επισκεφτούμε τα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΝΑΟΥΜ – ΣΤΡΟΥΓΓΑ

Μετά το πρωινό, μια παραλίμνια διαδρομή θα μας οδηγήσει στο ωραιότατο βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, στη νότια πλευρά της λίμνης, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες, κτισμένο τον 10ο αιώνα, όπου όλη η περιοχή ήταν έδρα ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Από εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, Έλληνες μοναχοί, να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο και τη Βίβλο.

Εκεί θα δούμε και τις πηγές του Δρήνου ποταμού, απ’ όπου μπορούμε να αγναντέψουμε το Πόγραδετς της Αλβανίας.

Ελεύθερος χρόνος για αγορές ειδών λαϊκής τέχνης και κοσμήματα που κατασκευάζονται από λέπια ψαριών. Σας προτείνουμε να κάνετε μια ρομαντική κρουαζιέρα με καραβάκι στη λίμνη.

Στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη Στρούγκα. Είναι μια μικρή πατριαρχική κοινότητα, αποτελούμενη από αλβανόφωνους και βλάχους, η οποία αφομοιώθηκε πολύ γρήγορα από την εξαρχική πλειοψηφία στα ταραγμένα χρόνια στις αρχές του αιώνα.

Επίσης, λέγεται ότι ήταν, το λασποχώρι του δάσκαλου Δημητρίου Miladinov, αποφοίτου της Ελληνικής σχολής των Ιωαννίνων που δίδασκε εδώ το 1850 Πλούταρχο και Θουκιδίδη και μέσα σε οκτώ χρόνια άλλαξε την υπογραφή του από Δημήτριος Μηλαδηνίδης σε Demetar Miladinov.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τη Μπίτολα. Εκεί θα επισκεφτούμε τον Άγιο Δημήτριο, ελληνική εκκλησία, η οποία έχει κατασκευαστεί από Γιαννιώτες.

Η Μπίτολα είναι γνωστή ως η πόλη των Συμβουλίων. Θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο Ηράκλεια Λυγκιστίς, όπου θα δείτε διατηρημένα ψηφιδωτά του 5ου αιώνα. Στη συνέχεια (προαιρετικά) μπορείτε ανακαλύψετε ιστορικά αντικείμενα και μια αίθουσα μνήμης αφιερωμένη στον Κεμάλ Μουσταφά Ατατούρκ στο Εθνικό Μουσείο της Μπίτολα. Θα έχετε χρόνο να περπατήσετε στον δημοφιλή πεζόδρομο Širok Sokak.

Στη συνέχεια, από τη γνωστή πλέον διαδρομή ΝΙΚΗΣ – ΦΛΩΡΙΝΑΣ και με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ θα φτάσουμε στην Κόρινθο το βράδυ.


ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο): 235 €

Επιβάρυνση μονόκλινου: + 70,00

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με καινούργιο πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

· Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο HOTEL TINO SVETI STEFAN OHRID, 4****, στην Οχρίδα ή παρόμοιο.

· Τρία πρωινά.

· Δύο γεύματα.

· Τρία δείπνα.

· Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Είσοδοι σε μουσεία κι αξιοθέατα και γενικά όπου απαιτείται.

· Ποτά.

· Extra ασφάλιση ασθένειας ή ατυχήματος (5,00).

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

· Απαραίτητα νέα διαβατήρια ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

· Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 

 

 

Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς παραλείψεις.

Related Projects

Start typing and press Enter to search