Ο μύλος των ξωτικών στα Τρίκαλα Θεσσαλίας

Τριήμερη απόδραση

στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο!!!

1η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 6:30. Άφιξη στο βιομηχανικό πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου, εκεί όπου για 11η συνεχή χρονιά ανοίγει τις πύλες του ο «Μύλος των Ξωτικών», έτοιμος να μαγέψει τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του.

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας. Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το Δεντρόσπιτο του Άη Βασιλη, τα Βαγόνια του Κόσμου, το Παραμυθόσπιτο των Ξωτικών, το Σοκολατένιο Εργοστάσιο και να κάνετε τα ψώνια σας στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ και το φαγητό σας και να διασκεδάσετε με τις πολλές δραστηριότητες που προσφέρονται στο χώρο.

Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αναχώρηση για το «πέτρινο δάσος» των Μετεώρων, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μετά το Άγιο Όρος, μοναστικό συγκρότημα στον ελλαδικό χώρο. Στους θεόρατους βράχους εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι ερημίτες τον 11ο αι. Η παράδοση αναφέρει ότι η κοινοβιακή πολιτεία των Μετεώρων είχε παλαιότερα 24 μονές Σήμερα λειτουργούν 6 μονές. Θα επισκεφτούμε τη Μονή Μεγάλου Μετεώρου: Πρώτος οικιστής και κτήτορας της μονής υπήρξε ο Αθανάσιος ο Μετεωρίτης, μια από τις σημαντικότερες μοναστικές φυσιογνωμίες.

Στη συνέχεια και ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή θα φτάσουμε στο χωριό Πύλη, που ενώνει το χθες με το σήμερα. Θα επισκεφτούμε το Περτούλι, ένα από τα ωραιότερα τουριστικά κέντρα της Θεσσαλίας, χτισμένο σε πλαγιά, μέσα στα έλατα και σε υψόμετρο 1.150μ. Κατόπιν θα κατέβουμε για φαγητό και καφέ στην Ελάτη, ένα πανέμορφο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα. Αναχώρηση για τα Τρίκαλα, για να γνωρίσουμε την πόλη που γεννήθηκε ο Βασίλης Τσιτσάνης και χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό Ληθαίο αλλά και στα ιστορικά της μνημεία, την εξαιρετική ρυμοτομία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζοδρόμους της. Ξεκινήστε με επίσκεψη στην παλιά πόλη, το Βαρούσι, το οποίο διακρίνεται για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των παλιών διώροφων αρχοντικών, με τα χαγιάτια, τις μακριές μαρκίζες και τα έντονα χρώματα. Είναι κατασκευασμένα από πλίνθους και σοβά, μεταξύ 17ου και 19ου αιώνα και έχουν χαρακτηριστεί στο σύνολό τους διατηρητέα. Ανάμεσα από τα πέτρινα διατηρητέα, ξεπροβάλλει ο πύργος του ρολογιού και τα τείχη του κάστρου, συνθέτοντας εικόνες βυζαντινής αρχοντιάς και μεγαλοπρέπειας.

Συνεχίστε τη βόλτα στις όχθες του Ληθαίου ποταμού, φυσικό στολίδι της πόλης, ο οποίος είναι παραπόταμος του Πηνειού. Φαγητό, καφέ κλπ. στα όμορφα σοκάκια με τα παραδοσιακά ρακάδικα των Τρικάλων. Ο γεμάτος φώτα, κόσμο και γλυκές μυρωδιές πεζόδρομος θα σας μαγέψει.  Το βραδάκι θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στο ξενοδοχείο.

 

3η ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό, προτείνουμε:

  • επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών, στο οποίο υπάρχουν περί τα 250 διαφορετικά είδη. Η συλλογή των ζώων είναι εξαιρετικής ποιότητας, αφού προέρχονται από τους καλύτερους ταριχευτές της Ευρώπης, ενώ η σπανιότητα πολλών εξ αυτών είναι μεγάλη. Καλύπτει δε πλήρως την πανίδα της περιοχής και όχι μόνο. Τα μανιτάρια είναι γλυπτά, σε απόλυτη ομοιότητα χρώματος και μεγέθους με τα φυσικά. Παρουσιάζονται σε τρεις φάσεις ανάπτυξης, προκειμένου να γίνεται κατανοητός ο κύκλος ζωής τους. Έχουν κατασκευαστεί ένα-ένα στο χέρι από πολύ καλούς γλύπτες που διαθέτει η περιοχή. Εκείνο, όμως, που κάνει εξαιρετικό το μουσείο δεν είναι μόνο η ποιότητα των εκθεμάτων του. Είναι κυρίως ο τρόπος παρουσίασης που το καθιστά μοναδικό στην Ελλάδα, αλλά και ανταγωνιστικό με ανάλογα ευρωπαϊκά. Η επίσκεψη στο Μουσείο είναι μοναδική εμπειρία.
  • Επίσκεψη στο μουσείο γεωλογικών σχηματισμών Μετεώρων, στην πλατεία του Καστρακίου. Ο επισκέπτης με την είσοδό του στο μουσείο, «μεταφέρεται» 30 εκατομμύρια χρόνια πριν και παρατηρεί το γεωγραφικό χώρο των Μετεώρων ως θαλάσσια έκταση. Στη συνέχεια, με μια συνοπτική παρουσίαση των εννοιών της τεκτονικής ανύψωσης και της διάβρωσης, παρουσιάζεται η σημερινή διαμόρφωση των Μετεώρων. Το μουσείο διαθέτει συνολικά τρείς αίθουσες:

Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο): 145,00€

Τιμή μονόκλινου: 205,00

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο AMALIA, 4*, στην Καλαμπάκα.
  • Δύο πρωινά.
  • Αρχηγός – συνοδός.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
  • Ο δημοτικός φόρος (1,50€ το δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση)

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο (καιρικές συνθήκες κ.λ.π.)


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών

στο επίσημο site: http://www.milosxotikon.gr/home


 

Related Projects

Start typing and press Enter to search