30 ΙΟΥΝΙΟΥ – 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απλωμένη αμφιθεατρικά σε επτά λόφους, με το φρούριό της να ξεχωρίζει από μακριά, η Μυτιλήνη μαγεύει τους επισκέπτες της από την πρώτη στιγμή. Το πανέμορφο νησί του Απόλλωνα, γέννησε και μας χάρισε σημαντικούς ποιητές και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών. Πατρίδα της Σαπφούς, του Αλκαίου, του Αρίωνα, του Νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη, του Μυριβήλη, του Ιακωβίδη, του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ και άλλων μεγάλων προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών, η Λέσβος είναι ένας τόπος ξεχωριστός. Η φύση έχει προικίσει απλόχερα το τρίτο σε μέγεθος νησί της χώρας μας: απέραντοι ελαιώνες και πευκοδάση, το απολιθωμένο δάσος στο Σίγρι, οι γραφικοί κόλποι της Γέρας και της Καλλονής, οι αμμουδερές παραλίες και οι ειδυλλιακές ακρογιαλιές, τα βυζαντινά, μεσαιωνικά και οθωμανικά μνημεία, οι ιστορικές μονές και οι παλαιές εκκλησίες, τα λαμπρά δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, τα υπέροχα αρχοντικά της Σουράδας, τα προσκυνήματα με την πανελλήνια ακτινοβολία, οι ονομαστές ιαματικές πηγές, οι γεύσεις και το άρωμα του ούζου είναι οι γοητευτικές όψεις και τα στολίδια αυτού του ευλογημένου τόπου.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η ΗΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 30/6/22: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – F/B – ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΛΕΣΒΟΣ)

Αναχώρηση στις 15:30 για ΠΕΙΡΑΙΑ. Επιβίβαση στο πλοίο NISSOS RODOS και αναχώρηση (18:00) για Λέσβο. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ΗΜΕΡΑ, 1/7/22: ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ – ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ (ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΗ) – ΠΕΤΡΑ – ΜΟΛΥΒΟΣ

Άφιξη στο λιμάνι της Μυτιλήνης, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρώτη επαφή μας με το νησί της Σαπφούς, του Ελύτη και των Σαράντα Λεσβίων Αγίων.

Άφιξη στη μονή Αγίου Ραφαήλ που βρίσκεται στη Θερμή και ιδρύθηκε το 1963, ύστερα από ένα θαυμαστό κύκλο ονείρων, που οδήγησαν στην ανεύρεση των οστών των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που μαρτύρησαν από τους Τούρκους το 1463.

Θα συνεχίσουμε για το χωριό Μανταμάδος και το μοναστήρι του Ταξιάρχη με τη θαυμαστή εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ, φτιαγμένη από χώμα και αίμα, όπως λέει ο θρύλος.

Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στο χωριό Πέτρα και θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, κτισμένη πάνω σε βράχο με 114 σκαλοπάτια. Θα καταλήξουμε στο Μόλυβο ή Μήθυμνα με το επιβλητικό Βυζαντινό κάστρο και θα αγναντέψουμε από ψηλά την περιοχή της Αρχαίας Τροίας στα απέναντι Μικρασιαστικά Παράλια.

Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 2/7/22: ΚΑΛΛΟΝΗ – ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΣΥΓΡΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τη Σκάλα Καλλονής, κωμόπολη ξακουστή για την σαρδέλα της και επόμενη επίσκεψη στη μονή Λειμώνος, η οποία κτίστηκε το 1523μ.Χ. Στη βιβλιοθήκη της μονής υπάρχουν περισσότερα από 2500 έντυπα και 450 χειρόγραφα από τον 9ο αι. μέχρι και τον 19ο αι.

Στη συνέχεια θα φτάσουμε στο Σιγρί, το γνωστό ψαράδικο χωριό. Επίσκεψη (προαιρετικά με πλοιάριο) στο νησί απέναντι του Σιγρίου, το γραφικό Μεγαλονήσι ή Νησιώπη. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ωραιότατα χερσαία και θαλάσσια τμήματα με απολιθωμένους κορμούς δένδρων. Το Απολιθωμένο Δάσος απλώνεται σε όλο το δυτικό άκρο του νησιού και από τα μέσα του 20ού αιώνα έγινε παγκοσμίως γνωστό.

 

4η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 3/7/20: ΑΓΙΑΣΣΟΣ – ΠΛΩΜΑΡΙ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε με προορισμό το χωριό της Αγιάσσου, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Λέσβου με αναλλοίωτη την παραδοσιακή του δομή. Θα προσκυνήσουμε την Παναγία τη Βρεφοκρατούσα – έργο του Ευαγγελιστή Λουκά – και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση το χωριό του ούζου, το Πλωμάρι.

Προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο Ούζου, όπου και θα δούμε από κοντά τη διαδικασία απόσταξης του μυρωδάτου αυτού ποτού. Στη συνέχεια, θα έχουμε χρόνο για φαγητό, καφέ και βόλτα στο χωριό.

Επιστροφή στην πόλη της Μυτιλήνης. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα επιβίβαση στο πλοίο NISSOS SAMOS και αναχώρηση (18:00) για το λιμάνι του Πειραιά

«….Το πλοίο ξεκινά. Αποχαιρετάμε την όμορφη Μυτιλήνη με όμορφες εικόνες, συναισθήματα και με τη σκέψη στην ποιητική περιγραφή του Ελύτη « Πουθενά σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, ο Ήλιος και η Σελήνη δε συμβασιλεύουν τόσο αρμονικά, δε μοιράζονται τόσο ακριβοδίκαια την ισχύ τους, όσο επάνω σαυτό το κομμάτι γης που κάποτε, ποιός ξέρει σε τί καιρούς απίθανους, ποιός θεός για να κάνει το κέφι του, έκοψε και φύσηξε μακριά ίδιο πλατανόφυλλο καταμεσής του πελάγους….»

 

5η ΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Κόρινθο. Τέλος της εκδρομής.


ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο): 245,00 ευρώ

Επιβάρυνση μονόκλινου: + 60 ευρώ


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Μεταφορά με κλιματιζόμενο, άνετο πούλμαν του γραφείου μας, με την πολυετή πείρα των οδηγών μας.

· Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΠΕΙΡΑΙΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑ, σε αριθμημένο κάθισμα (αεροπορικού τύπου).

· Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HELIOTROPE, 4***, στη Μυτιλήνη.

· Δύο πρωινά.

· Ξεναγός στις δύο μονοήμερες εκδρομές στη Μυτιλήνη.

· Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας, ο οποίος θα φροντίσει για την εκτέλεση του προγράμματος.

· Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Οτιδήποτε αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

· Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

· Επιβάρυνση για διαμονή σε 4κλινη καμπίνα: 58,00 €

· Επιβάρυνση για διαμονή σε δίκλινη εσωτερική καμπίνα: 60,00 €

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

· Για οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων, το γραφείο μας δε φέρει ευθύνη.

· Για οποιαδήποτε αύξηση στο κόστος των εισιτηρίων θα ενημερωθείτε άμεσα.

Related Projects

Start typing and press Enter to search