17-20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (4ημ.)

ΚΥΘΗΡΑ,  ή αλλιώς Τσιρίγο, το νησί της θεάς Αφροδίτης και του Έρωτα.


Ένα νησί μύθος που συνεχίζει να γοητεύει.

1η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΥΘΗΡΑ (ΔΙΑΚΟΦΤΙ – ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ)

Αναχώρηση με προορισμό το λιμάνι στη Νεάπολη Λακωνίας. Καθ’ οδόν στάση για καφέ. Επιβίβαση στο πλοίο για το όμορφο νησί των Κυθήρων. Άφιξη στο γραφικό και βασικότερο λιμάνι, το Διακόφτι, το οποίο λειτουργεί από το 1996. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την παραθαλάσσια Αγία Πελαγία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΒΑΔΙ – ΧΩΡΑ – ΚΑΨΑΛΙ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ – ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ

Πρωινό και γνωριμία με το νησί. Ξεκινάμε με την επίσκεψη στο ΛΙΒΑΔΙ , ένα γραφικό χωριό, με αρκετά παραδοσιακά σπίτια καθώς και αρκετά με νεοκλασικές επιρροές. Σε απόσταση ένα χιλιόμετρο περίπου, στον οικισμό Κάτω Λιβάδι υπάρχει το Κατούνι που είναι η μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα στην Ελλάδα και κτίστηκε επί Αγγλοκρατίας.

Συνεχίζουμε για τη ΧΩΡΑ. Ξαφνικά, ξεπροβάλλουν μπροστά μας τα πρώτα σπίτια και στο βάθος το ενετικό κάστρο, που χτίστηκε το 1503. Στενά σοκάκια με κάτασπρα σπιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο και λίγο πιο κοντά στο κάστρο παλαιά αρχοντικά, ενετικά κτίρια και πολλά ακόμη που χτίστηκαν επί Αγγλοκρατίας.

Στην ήσυχη κεντρική πλατεία της Χώρας υπάρχει το δημαρχείο, τράπεζες και άλλες υπηρεσίες. Στα κεντρικά σοκάκια υπάρχουν πολλά μαγαζιά, κυρίως με τουριστικά είδη. Η περιπλάνηση στα σοκάκια της Χώρας και στο Κάστρο αξίζει τον κόπο. Πολλά εκκλησάκια παντού, όμορφοι κήποι και η αισθητική της αρχιτεκτονικής των κτιρίων μαγνητίζουν το ενδιαφέρον.

Το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Χώρας. Αξίζει να το επισκεφτεί κανείς, καθώς διατηρεί κείμενα και έγγραφα από το 16 αιώνα.

Προτείνουμε επίσης, μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην είσοδο της Χώρας και η οποία θα ταξιδέψει το νου σας μέχρι τη γέννηση της Αφροδίτης. με ευρήματα Προϊστορικών και Κλασικών κυρίως χρόνων από το νησί, με βασικό το μαρμάρινο λιοντάρι του 6ου αι. π.Χ., πέτρινα οικόσημα της περιόδου της Ενετοκρατίας, επιτύμβιες πλάκες, ενώ ξεχωρίζει το μαρμάρινο άγαλμα, σύμπλεγμα της Αφροδίτης και του Έρωτα, πιθανόν έργο της Αναγέννησης το οποίο ίσως προέρχεται από τη Βενετία.

Προτείνουμε ένα καφέ στην πλατεία της Χώρας. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στο ΚΑΨΑΛΙ, το γραφικό λιμάνι, όπου θα έχουμε παραμονή για φαγητό. Είναι χωριό παραθαλάσσιο χτισμένο κατά μήκος δύο όμορφων απάνεμων κόλπων με αμμουδιά, που σχηματίζουν ωμέγα. Αποτελεί το κοσμοπολίτικο σημείο των Κυθήρων και πόλο έλξης της νεολαίας για την νυχτερινή ζωή που προσφέρει, αλλά και για αξιόλογους πολιτιστικούς χώρους Η τοποθεσία του προσφέρει υπέροχη θέα στην Χώρα με το Κάστρο της, το μοναστήρι του ευαγγελιστή Ιωάννη όπου εκεί λέγετε ότι άρχισε να γράφει την αποκάλυψη προτού αναχωρήσει για την Πάτμο και προς τα νότια το νησάκι Χύτρα με το Κρητικό πέλαγος.

Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την ΠΑΝΑΓΙΑ τη ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ τη μεγαλύτερη μονή των Κυθήρων! Βρίσκεται στην περιοχή των Μυρτιδίων στα δυτικά του νησιού και είναι χτισμένη σε ένα φυσικό βραχώδης άνοιγμα, ανάμεσα σε πάρα πολλές μυρτιές! Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι η απανταχού προστάτιδα των Κυθηρίων. Η μονή γιορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ευρέσεως της εικόνας.

Το απόγευμα θα γνωρίσουμε το χωριό των θρύλων και των παραδόσεων, τον ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ, ένα χωριό που π ήρε το όνομά του από τους πολλούς νερόμυλους που είχε στο παρελθόν, ακόμα και σήμερα σώζονται πολλοί από αυτούς στην περιοχή Μύλοι. Το χωριό είναι χαρακτηρισμένο παραδοσιακό και ο οικισμός του Κάτω Χώρα διατηρητέος. Έχει άφθονα νερά και η κεντρική του πλατεία είναι κάτω από αιωνόβιους πλάτανους, με λιμνούλα και πάπιες στο Καμάρι. Από το κέντρο του χωριού ξεκινάει λαγκαδιά με πλούσια βλάστηση, πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΤΑΜΟΣ – ΑΒΛΕΜΟΝΑΣ – ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριό Ποταμός. Παραμονή για καφεδάκι σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία και στη συνέχεια αναχώρηση για τον Αβλέμονα, το ωραιότερο χωριό των Κυθήρων. Το παραθαλάσσιο χωριό βρίσκεται δυτικά στα Κύθηρα και είναι χτισμένο ανάμεσα σε δύο μικρούς και ήρεμους κόλπους. Το φυσικό του περιβάλλον θυμίζει έντονα κυκλάδες, το ίδιο και η αρχιτεκτονική του που έχει αιγαιοπελαγίτικες επιρροές. Στο παρελθόν αλλά και σήμερα είναι ψαροχώρι, με τις βάρκες

των ψαράδων να ολοκληρώνουν ένα μοναδικά γραφικό σκηνικό. Λίγο έξω από την θάλασσα του Αβλέμονα ναυάγησε το Σεπτέμβριο του 1802 το πλοίο Μέντωρ, με το οποίο ο λόρδος Έλγιν μετέφερε τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Έτσι για ένα διάστημα τα μάρμαρα βρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας των Κυθήρων μέχρι που τα ανέλκυσαν δύτες από τη Μάλτα.

Στη συνέχεια θα πάμε στην Παλαιόπολη, τη μεγαλύτερη και ωραιότερη παραλία του νησιού για μπάνιο και φαγητό. Χρόνο ελεύθερος.

Επιστροφή στο ξνοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για μπάνιο, βόλτα, φαγητό και καφεδάκι.

Το απόγευμα θα πάρουμε το καράβι για τη Νεάπολη. Άφιξη και αναχώρηση για την Κόρινθο, με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση. Άφιξη το βραδάκι.


Τιμή κατ’ άτομο (δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο): 275 €

Τιμή μονόκλινου: 350,00


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

· Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΥΘΗΡΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ, οικονομική θέση.

· Διαμονή στο HOTEL KYTHEA RESORT, 4*, στην Αγία Πελαγία.

· Τρία πρωινά, σε μπουφέ.

· Τρία δείπνα, σε μπουφέ.

· Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.

· Ντόπιος ξεναγός.

· Αρχηγός.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

· Είσοδοι σε μουσεία και γενικά όπου απαιτείται.

· Έξτρα ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

· Ο φόρος διανυκτέρευσης 3,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση

 

Related Projects

Start typing and press Enter to search