ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΥΘΝΟΣ

(Δρυοπίδα – Παναγία Κανάλα – Χώρα ή Μεσσαριά – Μέριχας)

Συγκέντρωση στις 05:30 και αναχώρηση με προορισμό το λιμάνι του Λαυρίου. Επιβίβαση στο F.B και αναχώρηση στις 08:15 για το  νησί της Κύθνου. Άφιξη στον Μέριχα, το λιμάνι του νησιού και αναχώρηση για τη Δρυοπίδα, η οποία βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του νησιού. Είναι το μοναδικό χωριό που δεν είναι ορατό από τη θάλασσα, διότι βρίσκεται σε ένα απάνεμο μέρος, μεταξύ δύο λόφων που το προφυλάσσουν από τους αέρηδες.

Η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική παρουσιάζει μια ιδιομορφία  στη Δρυοπίδα αφού όλα σχεδόν τα σπίτια είναι διώροφα σκεπασμένα με κεραμίδι. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι κάτοικοι του οικισμού είχαν έφεση στην τέχνη της κεραμικής και γι’ αυτό τα χρησιμοποιούσαν ευρέως στα σπίτια τους. Λόγω των παραπάνω η Δρυοπίδα εδώ και μερικά χρόνια έχει επίσημα ανακηρυχθεί ως παραδοσιακός Οικισμός.

Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφεδάκι.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Παναγίας της Κανάλας. Εδώ φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς, που κατά την παράδοση βρέθηκε από ψαράδες να επιπλέει μέσα σε ένα στενό κανάλι μεταξύ της Κύθνου και της Σερίφου. Χρόνος για προσκύνημα.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Χώρα ή Μεσσαριά, που είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια που  έχουν ζωγραφισμένα με ασβέστη θέματα από τη νησιώτικη ζωή. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχώρηση για τον Μέριχα. Επιβίβαση στο πλοίο στις 17:00 και επιστροφή στο Λαύριο. Άφιξη στην Κόρινθο με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Τιμή συμμετοχής:  55€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΛΑΥΡΙΟ – ΚΥΘΝΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ σε οικονομική θέση.
  • Αρχηγός.
Related Projects

Start typing and press Enter to search