Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

σας ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους για το εκδρομικό πρόγραμμα (αφορά τετραήμερες εκδρομές, 3 διανυκτερεύσεις) και τη δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου, στα ΚΕΠ όλης της χώρας

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από 1/6/2020 έως και 26/6/2020.

Στη συνέχεια οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, πρέπει να προσέλθουν, από 6/7/2020 έως 31/8/2020 σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας για να παραλάβουν τα δελτία τους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Το πρόγραμμα αφορά 12.500 δικαιούχους, περιλαμβάνει τετραήμερες εκδρομές (3 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα) με συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά γραφεία και ισχύει από 6/7/2020 έως 10/5/2021 (ημερομηνία έναρξης της τελευταίας εκδρομής του έτους).

Στις εκδρομές πρέπει να προσφέρονται οι ακόλουθες υπηρεσίες (κατ’ ελάχιστον):

* Μεταφορά από και προς την αφετηρία και από και προς τους τοπικούς προορισμούς.

* Διαμονή για τρεις διανυκτερεύσεις σε δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό και πρωινό, σε καταλύματα νομίμως λειτουργούντα, κατηγορίας δύο αστέρων (2*) και άνω για τα ξενοδοχεία, τριών και τεσσάρων κλειδιών για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα.

* Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

Οι εκδρομές περιλαμβάνουν και επισκέψεις σε ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα (μνημεία, μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι κ.α.), πραγματοποιούνται σε προορισμούς όλης της χώρας και οι εκδρομείς διακινούνται μόνο εντός των ορίων της. Οι εκδρομές μπορούν να είναι μικτές ή αμιγείς, δηλ. μπορεί να είναι οργανωμένες εκ των προτέρων και οι κάτοχοι των δελτίων εκδρομικού προγράμματος να εντάσσονται ως μέλη στην ομάδα της οργανωμένης εκδρομής ή να οργανώνονται ειδικά για τους κατόχους των δελτίων του εκδρομικού προγράμματος.

Οικονομική συμμετοχή δικαιούχου: Σε περίπτωση που η τιμή της τετραήμερης εκδρομής υπερβαίνει το ποσό των 160€, το προτεινόμενο ποσό της οικονομικής συμμετοχής του δικαιούχου από τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ θα είναι μέχρι 20 Ευρώ/ανά άτομο. Στο ποσό της οικονομικής 15 1 συμμετοχής του δικαιούχου συμπεριλαμβάνονται όλες οι νόμιμες κρατήσεις (ΦΠΑ κ.λπ.). Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει να συμμετάσχει σε εκδρομή μεγαλύτερης διάρκειας από εκείνη στην οποία έχει κληρωθεί, τότε επιβαρύνεται ο ίδιος την επιπλέον διαφορά. Αντιστοίχως, ο δικαιούχος δεν μπορεί να επιλέξει να συμμετάσχει σε εκδρομή μικρότερης διάρκειας.

Χρήσιμες πληροφορίες: Παιδιά μέχρι πέντε ετών (γεννηθέντα από 1-1-2016 και μετά) δεν δικαιούνται ατομικό δελτίο, μετακινούνται δωρεάν – με εξασφάλιση θέσης – και παραμένουν δωρεάν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους, δικαιούμενα έκπτωσης 50% επί της τιμής πόρτας, για το πρωινό ή το γεύμα που τυχόν λάβουν. Παιδιά άνω των πέντε ετών (γεννηθέντα μέχρι και 31-12-2015), θεωρούνται κανονικοί δικαιούχοι του προγράμματος και πρέπει να διαθέτουν δικό τους δελτίο εκδρομικού προγράμματος.

Related Projects

Start typing and press Enter to search