23 – 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΜΠΑΝΣΚΟ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

4ΗΜΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


1η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΡΙΝΘΟΣ– ΜΠΑΝΣΚΟ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για τα σύνορα του Προμαχώνα. Ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, καφέ και φαγητό. Μετά από μια σύντομη στάση στα αφορολόγητα, διέλευση των συνόρων και άφιξη σε μια από τις ωραιότερες πόλεις της Βουλγαρίας, το Μπάνσκο, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Πίριν.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. To απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ (προαιρετική)

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε με μια ολοήμερη εκδρομή στη Σόφια (140χλμ.), η οποία είναι το κέντρο της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας και βρίσκεται κτισμένη σε ένα πολύ μεγάλο οροπέδιο σε υψόμετρο γύρω στα 520μ.

Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας κατοικείται εδώ και 7000 χρόνια και από τους Θρακιώτες ονομαζόταν Σέρντικα. Οι Ρωμαίοι την ανέδειξαν σε μια σπουδαία επαρχία. Από τον 14ο αιώνα πόλη που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βίτοσα, έχει το όνομα Σόφια. Θα ακολουθήσει εκτενής περιήγηση της πόλης που «μεγαλώνει αλλά δε γερνά ποτέ» και την οποία  ίδρυσε ο βασιλιάς Φίλιππος.

Θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι (1904-12), καθεδρικό ναό της πόλης κτισμένο σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της Βουλγαρίας από τους Ρώσους έναντι των Τούρκων την περίοδο του 19ου αιώνα.

Θα δούμε επίσης το Εθνικό Θέατρο, το εντυπωσιακό κτήριο της Βουλής, το Πανεπιστήμιο, το Τζαμί Μπάνια, το Βασιλικό ανάκτορο που τώρα στεγάζει την Εθνική Πινακοθήκη και το Εθνογραφικό μουσείο, την άσβεστη φλόγα του άγνωστου στρατιώτη και το ναό της Αγίας Σοφίας (6ος αιώνας), τη Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου (4ος αιώνας), το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το ναό της Αγίας Πέτκας και το ναό του Αγίου Νικολάου (Ρώσικη εκκλησία).

Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (ελεύθερη μέρα)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη να χαρείτε το χιονισμένο, γιορτινό τοπίο (εφόσον υπάρχει χιόνι), να παίξετε με το χιόνι, να κάνετε σκι. Υπάρχουν πολλές πίστες όλων  των κατηγοριών, μπλε, κόκκινες και μαύρες καθώς και σύγχρονα λίφτ που ικανοποιούν  και τον πιο απαιτητικό σκιέρ.

Προτείνουμε μια βόλτα στο γραφικό χωριό με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια με τις ξυλόγλυπτες πόρτες κτισμένα σε μοναστική μορφή.

Το πεζοδρομημένο κέντρο του παραδοσιακού χωριού με την εκκλησία της Αγίας Τριάδας (του 1835), τα παραδοσιακά μαγαζιά και τα ταβερνάκια θα σας μαγέψουν.

Επίσης η τοποθεσία είναι ιδανική για πεζοπορία και ανάβαση σε ψηλές κορυφές όπου μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας στον καθαρό αέρα. Στο υπαίθριο παζάρι θα βρείτε ποικιλία αθλητικών ειδών και είδη ρουχισμού. Εορταστικό Παραδοσιακό Δείπνο στο ξενοδοχείο (Ρεβεγιόν). Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΣΚΟ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΥ  –  ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη λουτρόπολη Σαντάσκυ, κοντά στα ελληνικά σύνορα. Η πόλη είναι χτισμένη ανάμεσα στους ποταμούς Μπάνσκα και Μπρστίτζα και έχει πάρει το όνομα της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιαν Σαντάνσκι.Εντύπωση κάνει το δέντρο 500 ετών, δίπλα σε ένα αρχαίο μαρμάρινο συντριβάνι.

Η σημερινή πόλη κατέχει τώρα τη θέση μιας θρακικής πόλης του λαού των Μακεδόνων, από τον οποίο καταγόταν ο θρυλικός Σπάρτακος. Στην περιοχή υπάρχουν πηγές ιαματικού νερού.

Κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς, τον Μπάνσκα και τον Μπρίστιτζα, έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιαν Σαντάνσκι. Παρατηρείστε το δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών, δίπλα σε ένα αρχαίο μαρμάρινο συντριβάνι και συνεχίστε με περιπάτους στον πεζόδρομο και την πολύ ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης.

Στη συνέχεια αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα για τον απαραίτητο έλεγχο. Από τη γνωστή πλέον διαδρομή θα φτάσουμε στην Κόρινθο το βραδάκι, γεμάτοι από εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς από τα τοπία της Βουλγαρίας.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο):  295,00

Τιμή μονόκλινου: 390,00€

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Mετακινήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις, με πολυτελές κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HOTEL COMPLEX ZARA, 4****.
 • Τρία πρωινά.
 • Τρία δείπνα.
 • Δημοτικοί φόροι.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ο,τιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ο,τιδήποτε δεν αναφέρεται στα συμπεριλαμβανόμενα.
 • Ολοήμερη εκδρομή στη Σόφια (20,00)
 • Ποτά.
 • Extra ασφάλιση για την περίπτωση ατυχήματος, ασθένειας και επαναπατρισμού (5,00)

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Προκειμένου να ταξιδέψετε απαιτείται διαβατήριο ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.
 • Τα παιδιά από 12 ετών και πάνω ταξιδεύουν με ταυτότητα. Τα μικρότερα παιδιά με διαβατήριο. Όλα τα παιδιά μέχρι 18 ετών προκειμένου να ταξιδέψουν χρειάζονται υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους (εφόσον δεν τα συνοδεύουν), υπογεγραμμένη στο ΚΕΠ, στην οποία να δίνουν τη συγκατάθεσή τους.
 • Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προαιρετικές εκδρομές απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 25 ατόμων.

 

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ: Ακυρώσεις συμμετοχής από την πλευρά του πελάτη γίνονται μόνο εγγράφως προς το γραφείο μας και ανεξάρτητα από την ημερομηνία κράτησης (και εφόσον δεν είναι δυνατή η εκχώρηση της κράτησής του σε άλλο άτομο), υπόκεινται στα παρακάτω ακυρωτικά κατ’ άτομο, ανάλογα με τη χρονική στιγμή κατά την οποία γίνεται η ακύρωση:

 • Α) Για κράτηση θέσης στην εκδρομή έως τις 30 Νοεμβρίου 2022  απαιτείται προκαταβολή τουλάχιστον 50% του τελικού ποσού και επιστρέφεται ολόκληρο σε περίπτωση ακύρωσης έως 30 Νοεμβρίου 2022. Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να έχει εξοφληθεί το αργότερο μέχρι 11 Δεκεμβρίου 2022. Σε περίπτωση ακύρωσης έως 11 Δεκεμβρίου, επιστρέφεται το 50% του τελικού ποσού. Από τις 12 Δεκεμβρίου 2022, ισχύει η παράγραφος (Γ).
 • Β) Για κράτηση θέσης στην εκδρομή από 1 Δεκεμβρίου 2022 απαιτείται προκαταβολή στο 100% του τελικού ποσού και επιστρέφεται το 50% σε περίπτωση ακύρωσης έως 11 Δεκεμβρίου 2022. Μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας ολόκληρο το ποσό παρακρατείται.
 • Γ) Για κράτηση θέσης στην εκδρομή από 12 Δεκεμβρίου 2022 απαιτείται προπληρωμή 100% και σε περίπτωση ακύρωσης/μη εμφάνισης, ολόκληρο το ποσό παρακρατείται.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ:

Το HOTEL COMPLEX ZARA  βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 900 μ.  από το τελεφερίκ Gondola και λιγότερα από 800 μ. απ’ το κέντρο του Μπάνσκο.  Διαθέτει ένα κέντρο σπα στο χώρο του, ένα εστιατόριο με αίθριο και μια εσωτερική πισίνα. Σε όλα τα δωμάτια διατίθεται δωρεάν WiFi.

Κάθε δωμάτιο διαθέτει τηλεόραση με καλωδιακά κανάλια, καθιστικό, μίνι μπαρ και μπάνιο με ντους ή μπανιέρα, στεγνωτήρα μαλλιών και δωρεάν προϊόντα περιποίησης. Το μπαλκόνι ανοίγει σε γραφική θέα προς το χωριό ή το βουνό.

Οι εγκαταστάσεις σπα περιλαμβάνουν θερμενόμενη εσωτερική πισίνα, τζακούζι, ατμόλουτρο, σάουνα, δωμάτια χαλάρωσης και μασάζ καθώς και διάφορες εξειδικευμένες διαδικασίες περιποίησης σώματος και ομορφιάς. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικα για τις υπηρεσίες wellness που προσφέρονται στο ξενοδοχείο εδώ.

Οι εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας περιλαμβάνουν αίθουσα παιχνιδιών και πινγκ-πονγκ. Για τα μικρά, υπάρχει επίσης πλήρως εξοπλισμένη παιδική χαρά και δωμάτιο παιχνιδιού.

Το ξενοδοχείο διαθέτει δωρεάν χώρο αποθήκευσης εξοπλισμού σκι.. Οι επισκέπτες επωφελούνται από δωρεάν μεταφορά στις πίστες του σκι με shuttle bus του ξενοδοχείου.

Το κέντρο του Μπάνσκο είναι προσβάσιμο σε 5 λεπτά με τα πόδια.

Related Projects

Start typing and press Enter to search