ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
11ήμερη οδική εκδρομή

7 – 17/11/17

 

1η ΗΜΕΡΑ : ΠΟΡΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (966χλμ.)

Συγκέντρωση και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την  Αλεξανδρούπολη. Πήρε το όνομά της προς τιμήν του βασιλιά Αλέξανδρου. Είναι μια πόλη που συνδυάζει ευρωπαϊκά και ανατολίτικα στοιχεία με πλούσια εμπορική δράση και αξιόλογο λιμάνι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος προκειμένου να γνωρίσουμε την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ  (ΠΥΡΓΟΣ) – ΒΑΡΝΑ (500χλμ.)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις γραφικές ακτές της Μαύρης θάλασσας και την πόλη Μπουργκάς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρική Ακτή και πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη. Σχετική παραμονή.

Συνεχίζοντας και περνώντας από την τουριστική Ηλιόλουστη Ακτή θα κατευθυνθούμε στη Βάρνα, η οποία αποτελεί σημαντικό λιμάνι στα ανατολικά της χώρας, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.Βρίσκεται σε μια τοποθεσία παρόμοια με το Μπουργκάς, στο μέσο ενός γραφικού όρμου. Είναι μία πολύ παλιά πόλη, χτισμένη στην θέση της αρχαίας Οδησσού, που είχε ιδρυθεί τον 6ο π.Χ. αι. από μια αποικία των Μιλισσίων.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ : ΒΑΡΝΑ

Μετά το πρωινό θα  ξεναγηθούμε στην πόλη, η οποία αναφέρεται συνήθως ως “Θαλάσσια Πρωτεύουσα” ή “Καλοκαιρινή Πρωτεύουσα” της Βουλγαρίας. Πήρε το όνομα Στάλιν από το 1949 ως το 1956.

Ο πολιτισμός της Βάρνας κατέχει ένα ρεκόρ, ο αρχαιότερος χρυσός θησαυρός στον κόσμο ανακαλύφθηκε στη Νεκρόπολη της Βάρνας και αποτελείται από τεχνουργήματα χρονολογούμενα από το 4750 π.Χ.

Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ : ΒΑΡΝΑ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ   (266 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για το Βελίκο Τάρνοβο, το οποίο βρίσκεται στον Ποταμό Γιάντρα και είναι πασίγνωστο ως η ιστορική πρωτεύουσα της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας, προσελκύοντας πολλούς τουρίστες με τη μοναδική αρχιτεκτονική του. Η παλιά πόλη απλώνεται πάνω σε τρεις λόφους: στον Τσάρεβετς, στην Τραπέζιτσα και την Σβέτα Γκορά (το οποίο μεταφράζεται στα Ελληνικά ως Ιερό Βουνό, δηλ. Άγιον Όρος).

Στην συνέχεια αναχώρηση για το Βουκουρέστι, άφιξη και γνωριμία με την παλαιά και νέα πόλη, που δικαίως ονομάζεται «μικρό Παρίσι» λόγω της Αρχιτεκτονικής του και της έντονης πολιτιστικής ζωής που γνώριζε.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό και μέσα από μια πανοραμική περιήγηση του Βουκουρεστίου θα θαυμάσουμε τα πιο αξιόλογα μνημεία όπως είναι η Αψίδα του Θριάμβου, η Πλατεία του Ελεύθερου Τύπου, το Ατενέουμ, η Πλατεία της Επανάστασης και η Ελληνική Εκκλησία. Επίσης θα δούμε τη Νομική Σχολή και την Όπερα, τον Βοτανικό Κήπο και τη Στρατιωτική Ακαδημία.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το πάρκο Χεραστράου, ένα απο τα μεγαλύτερα πάρκα της χώρας. Η περιοχή θεωρείται από τις πιο αριστοκρατικές και το πάρκο περιστοιχίζεται από βίλες και περίτεχνα οικήματα του 20ου αιώνα. Επίσης, στο πάρκο υπάρχουν πολλά εστιατόρια-καφέ για γεύμα της επιλογής σας. Θα δούμε το επιβλητικό Σπίτι του Λαού, το μεγαλύτερο σήμερα κτιριακό συγκρότημα στην Ευρώπη, και το δεύτερο στον κόσμο μετά από το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η κατασκευή του ξεκίνησε από τον κομμουνιστή ηγέτη της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου τις ημέρες της δόξας του, και σήμερα φιλοξενεί το κοινοβούλιο της χώρας. Στους χώρους του υπάρχουν συνεδριακά κέντρα, γραφεία και πολλοί χώροι που νοικιάζονται για εκδηλώσεις.

Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε την συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Διατηρεί την γοητεία της παλιάς πόλης, όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα.

 

6η ΗΜΕΡΑ :  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΪΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ (176 χλμ.)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σιναϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος χτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο, απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις.

Στη συνέχεια περνώντας από το αγαπημένο χειμερινό θέρετρο των Ρουμάνων, την Ποιάνα Μπρασόβ, θα φτάσουμε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, την πόλη Μπρασόβ, γνωστό εμπορικό κέντρο των αρχαιότερων χρόνων.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ : ΜΠΡΑΣΟΒ (ξενάγηση)

Πρωινό και αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στην παραμυθένια αυτή μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους.  Θα δούμε την Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία. Πήρε το όνομά της από τη «μεγάλη φωτιά» του 1689 καθώς μαύρισε το εξωτερικό της σε αντίθεση με το εσωτερικό της που είναι καλοδιατηρημένο και φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ανατολικής Ευρώπης. Θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα σε γραφικά κτίσματα που θυμίζουν περισσότερο Βαυαρική αρχιτεκτονική παρά Ανατολική Ευρώπη και θα συναντήσουμε τον πιο στενό δρόμο της κεντρικής Ευρώπης. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην απλόχωρη κεντρική πλατεία όπου θα κάνουμε στάση για καφεδάκι και βόλτες στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ : ΜΠΡΑΣΟΒ – ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ – ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ (280χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το αλατωρυχείο Turda Salina, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα για τον επισκέπτη στη Ρουμανία. Οι εγκαταστάσεις του αλατωρυχείου είναι πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένες. Τα πάντα είναι πολύ καλά οργανωμένα. Υπάρχει υπόγεια λίμνη με ενοικιαζόμενα σκάφη, 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης.

Θα συνεχίσουμε για την παραδοσιακή πρωτεύουσα της Τρανσυλβάνια, την Κλουζ Ναπόκα, κορυφαία Ευρωπαϊκή πόλη, με μηδέν εγκληματικότητα και ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια. Περιήγηση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ – ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ – ΝΙΣ  (600χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική Τιμισοάρα που έχει το παρατσούκλι «Μικρή Βιέννη» και, πράγματι, οι αυστριακές επιρροές είναι εμφανείς στην αρχιτεκτονική, το φαγητό και τον πολιτισμό της.

Πρόκειται για μία πόλη που αξίζει να την περπατήσετε, χωρισμένη σε τετράγωνα που κρύβουν αρχιτεκτονικά διαμάντια.

Το κέντρο αποτελείται κυρίως από κτίρια της εποχής της Αυστριακής Αυτοκρατορίας. Η πόλη θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Νις, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, μετά το Βελιγράδι και το Νόβισαντ. Η ιστορία της ανάγεται στην εποχή προ της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Στη Νις γεννήθηκε το 274 ο Μέγας Κωνσταντίνος. Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους οχυρώθηκε για να μπορεί να αντιστέκεται στις σλαβικές επιδρομές από βορρά.

Ο Ιουστινιανός την είχε ονομάσει Ναϊσσόπολη. Ο θείος του Ιουστινιανού, Ιουστίνος Α΄(που ήταν κι αυτός Βυζαντινός αυτοκράτορας) είχε γεννηθεί επίσης στην Ναϊσσό. Περιήλθε στο βασίλειο των Σέρβων τον Οκτώβριο του 1918, οπότε εκδιώχθηκαν οι Βούλγαροι από τους Σέρβους. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ (ελεύθερη ημέρα)

 

11η ΗΜΕΡΑ:  ΝΙΣ – ΠΟΡΟΣ  (750χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση άφιξη στον Πόρο.

 

Τιμή κατ’ άτομο (δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο): 575 € 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές πούλμαν, όπως αναφέρονται.
 • Μία διανυκτέρευση στην Αλεξανδρούπολη,

HTL NEFELI, 4*, ( γυμναστήριο, πισίνα)

 • Δύο διανυκτερεύσεις στη Βάρνα,

HTL AQUA, 4*, (κεντρικό, spa, γυμναστήριο, ιδιωτικό  parking).

 • Δύο διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι,

HTL IBIS 3*  (κεντρικό, ιδιωτικό parking) or

HTL INTERBUSSINES 4* (μέσα στην πόλη, γυμναστήριο)

 • Μία διανυκτέρευση στην Κλουζ Ναπόκα.

HTL PARADIS, 4*(κέντρο σπα που περιλαμβάνει πισίνα, σάουνα, υδρομασάζ και εγκαταστάσεις αρωματοθεραπείας και φωτοθεραπείας. Tο μπάνιο είναι εξοπλισμένο με μπουρνούζια, παντόφλες και δωρεάν προϊόντα περιποίησης)

 • Δύο διανυκτερεύσεις στη Μπρασόβ,

HTL ΜΟΝΤΕRΑΙ RESORT 3* (κεντρικό, spa, γυμναστήριο)

 • Δύο διανυκτερεύσεις στη Νις,

HTL CRYSTALICE, 3* (μέσα στην πόλη)

 • Δέκα πρωινά.
 • Εννέα γεύματα.
 • Αρχηγός / συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Δημοτικοί φόροι, είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα πόλης, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Έξτρα ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (5,00)

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 1. Απαραίτητα νέα διαβατήρια ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΤΥΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

11 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΤΙΜΗ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο): 575,00€

Related Projects

Start typing and press Enter to search