ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΣΙΩΤΙΣΣΑΣ

11 & 12 Νοεμβρίου

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΥΠΑΤΗ – Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΑΓΑΘΩΝΟΣ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Συγκέντρωση και αναχώρηση, με τις απαραίτητες στάσεις, για το Καρπενήσι.

Σύντομη στάση για να δούμε τα Λουτρά Υπάτης,  μια από τις παλαιότερες ιαματικές πηγές της Ελλάδας γνωστές από την αρχαιότητα (4ο αι. π.Χ.). Ήταν αφιερωμένα στη Θεά του έρωτα και της ομορφιάς Αφροδίτη.

Βρίσκονται κοντά στην ομώνυμη κωμόπολη και στον Σπερχειό ποταμό, στους πρόποδες της Oίτης, που περιβάλλεται από ένα καταπράσινο και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια επίσκεψη στη μονή του Αγίου Αγάθωνος, όπου εκτίθετο σε προσκύνημα το σκήνωμα του μοναχού Βησσαρίωνα, για τον οποίο πολύς λόγος έγινε.

Το μοναστήρι κτίστηκε στα τέλη του 14ου αιώνα από τον μοναχό  Αγάθωνα. Το 1822 το καθολικό της μονής πυρπολήθηκε από τον Τούρκο πασά-στρατηγό Δράμαλη. Μετά την απελευθέρωση από την Οθωμανική κυριαρχία στεγάστηκε στις εγκαταστάσεις της η Σχολή Δασοφυλακής. Στη μονή υπάρχει μικρό μουσείο όπου φυλάσσονται εικόνες, άμφια, βιβλία και διάφορα εκκλησιαστικά σκεύη. Σήμερα λειτουργεί και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Οίτης, με αντιπροσωπευτικά δείγματα της χλωρίδας και της πανίδας του βουνού.

Λειτουργεί επίσης εκτροφείο αγρίων πουλιών, που απελευθερώνονται στον Εθνικό Δρυμό. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μεγάλο Χωριό προκειμένου να γευματίσουμε σε ταβέρνα της περιοχής.

Άφιξη στο Καρπενήσι, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει αξιόλογη τουριστική ανάπτυξη, χάρη στις φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής και τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου στον Τυμφρηστό (Βελούχι).

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ (προαιρετική) ομαδική διασκέδαση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – Ι.Μ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ – ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Κεφαλόβρυσο. Εκεί έγινε μία από τις σημαντικότερες μάχες της Επανάστασης του 1821, στις 8 Αυγούστου 1823, όταν ο Μάρκος Μπότσαρης με δύναμη 450 Σουλιωτών επιτέθηκαν στην εμπροσθοφυλακή του τουρκικού στρατού. Οι απώλειες για τους Τούρκους υπήρξαν βαριές, περίπου 1000 άνδρες, ενώ για τους Έλληνες ήταν ελάχιστες, αναγκάστηκαν ωστόσο να υποχωρήσουν, όταν σκοτώθηκε στη μάχη ο Μάρκος Μπότσαρης.

Σήμερα το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη και της μάχης στέκει εκεί, υπενθυμίζοντας στους επισκέπτες την ιστορική σημασία του Κεφαλόβρυσου.

Άφιξη στη μονή Παναγίας της Προυσιώτισσας, που αποτελεί τόπο ιερού προσκυνήματος και βρίσκεται χτισμένη σε απόκρημνο βράχο. Σύμφωνα με την παράδοση, την ίδρυσαν το 829, οι μοναχοί Διονύσιος και Τιμόθεος, οι οποίοι έφεραν μαζί τους την εικόνα της Παναγίας από την Προύσα της Μικράς Ασίας.

Πάνω από τη μονή θα δούμε χτισμένους σε υψώματα,  τους δύο πύργους ( τα «καραούλια » του Καραϊσκάκη ). Οικοδομήθηκαν κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, προκειμένου να ενισχυθεί η φυσική οχύρωση της περιοχής. Σύμφωνα με την παράδοση, ο φημισμένος οπλαρχηγός δώρισε για τάμα το ασημένιο κάλυμμα της εικόνας της Παναγίας, όταν θεραπεύτηκε από την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε. Χρόνος για προσκύνημα.

Παραμονή για φαγητό στο Γάβρο και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τους Κορυσχάδες, ιστορικό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 940μ.

Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην Κόρινθο το βραδάκι.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο):   70,00 €

Επιβάρυνση μονόκλινου: 30,00  €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

* Μεταφορά.

* Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ΕLVETIA, 3*, κεντρικό.

* Ένα πρωινά αμερικάνικου τύπου σε μπουφέ.

* Ασφάλεια αστικής ευθύνης και  extra ασφάλιση ατυχήματος ή θανάτου.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

* Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

* Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Ι.Μ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ

Μεγάλο Χωριό – Κεφαλόβρυσο – Κορυσχάδες

ΤΥΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

2 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

11 & 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΤΙΜΗ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο):   70,00 €

Επιβάρυνση μονόκλινου: 30,00  €

Related Projects

Start typing and press Enter to search