ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ: ΓΑΛΑΤΑΣ – ΟΧΡΙΔΑ  (730χλμ.)

Συγκέντρωση και αναχώρηση

Μέσω Λαμίας – Κατερίνης – Εγνατίας οδού, Κοζάνης – Φλώρινας, με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και γεύμα, άφιξη στο συνοριακό σταθμό της Νίκης.  Διατυπώσεις και συνεχίζουμε μέσω Μπίτολα για να φτάσουμε το απόγευμα στην Οχρίδα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ

Μετά το πρωινό, μια παραλίμνια διαδρομή θα μας οδηγήσει στο ωραιότατο βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, στη νότια πλευρά της λίμνης, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες, κτισμένο τον 10ο αιώνα, όπου όλη η περιοχή ήταν έδρα ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Από εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, Έλληνες μοναχοί, να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο και τη Βίβλο.

Εκεί θα δούμε και τις πηγές του Δρήνου ποταμού, απ’ όπου μπορούμε να αγναντέψουμε το Πόγραδετς της Αλβανίας.

Ελεύθερος χρόνος για αγορές ειδών λαϊκής τέχνης και κοσμήματα που κατασκευάζονται από λέπια ψαριών. Σας προτείνουμε να κάνετε μια ρομαντική κρουαζιέρα με καραβάκι στη λίμνη.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα.

Το απόγευμα θα ολοκληρώσουμε τη γνωριμία μας με την πανέμορφη πόλη της Οχρίδας, που βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης.

Με τη σφραγίδα της UNESCO, ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία στην Ευρώπη, το κόσμημα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ). Η «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης, με τις 365 εκκλησίες, μια για κάθε ημέρα του χρόνου, κερδίζει το τουριστικό ενδιαφέρον και μια θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, χάρη στο πλήθος των μνημείων της, που απλά επιβεβαιώνουν γιατί ορισμένα μέρη ξεχωρίζουν και θεωρούνται ανεκτίμητα για την παγκόσμια ανθρωπότητα.

Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Κλημέντα, ο οποίος μαζί με τον Όσιο Ναούμ υπήρξαν μαθητές του Κύριλλου και του Μεθόδιου. Θα δούμε τα μεγαλοπρεπή αγάλματα των αδελφών Κύριλλου και Μεθόδιου των Θεσσαλονικέων και το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο.

Θα επισκεφτούμε τα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης  και κεραμικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα.  Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ

Μετά το πρωινό μια πολύ ωραία διαδρομή θα ξεχυθεί μπροστά μας καθώς θα διασχίζουμε το μεγάλο φαράγγι Ράντικα (38χλμ.) το μεγαλύτερο βατό φαράγγι της Ευρώπης, δίπλα στον ποταμό Ντριμ. Θα περάσουμε δίπλα από ποτάμια και λιμνούλες και ανάμεσα σε δάση με αιωνόβια δέντρα.

Επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή (Γιοβάν Μπιγκόρσκι), σκαρφαλωμένο στο βουνό. Θα συνεχίσουμε μέχρι τη λίμνη του Μαύροβο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα, ξεκούραση και το βράδυ ελεύθερο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Ραγκουτσάρια)  (175χλμ.)

Μετά το πρωινό, αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Μπίτολα, το μοναστήρι. Εκεί θα επισκεφτούμε τον Άγιο Δημήτριος, ελληνική εκκλησία, η οποία έχει κατασκευαστεί από Γιαννιώτες. Θα δούμε ακόμη το ελληνικό προξενείο, την Αρχαία Ηράκλεια κ.α.

Στη συνέχεια αναχώρηση για την Καστοριά, την πόλη με τους 80 περίπου ναούς που αποτελούν αριστουργήματα βυζαντινής τέχνης.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσουμε τις εκκλησίες και τα αρχοντικά της πόλης που καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης, δείγματα της οικονομικής ευμάρειας που προσφέρει στον τόπο η επεξεργασία της γούνας.

Ανήμερα των Φώτων στην Καστοριά αναβιώνει το έθιμο των «Ραγκουτσάριων». Τα «Ραγκουτσάρια» είναι ουσιαστικά ένα καρναβάλι που ξεκινά την Πρωτοχρονιά και κορυφώνεται το τριήμερο 6-8 Ιανουαρίου. Το όνομα προέρχεται από τη λατινική λέξη «rogatores» δηλαδή ζητιάνοι, καθώς κατά το έθιμο οι κάτοικοι βάφονται και φορούν τρομακτικές μάσκες, παλιά ρούχα και κουδούνια, τρομάζοντας και διώχνοντας έτσι τα κακά πνεύματα των καλικαντζάρων από την πόλη, ενώ ζητιανεύουν από τον κόσμο την ανταμοιβή τους για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την τρίτη μέρα, την Πατερίτσα, όποτε οι ομάδες των μεταμφιεσμένων παρελαύνουν, χορεύουν και σατιρίζουν με πρωτοτυπία γεγονότα της επικαιρότητας, διεκδικώντας το πρώτο βραβείο από το Δήμο Καστοριάς. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΓΑΛΑΤΑΣ (580χλμ.)

Πρωινό, ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης και αναχώρηση για Γαλατά με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό (προαιρετικά).

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ :    235,00

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με καινούργιο πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο HOTEL TINO SVETI STEFAN OHRID, 4****, στην Οχρίδα.
  • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο PETRA, 4****, στην  Καστοριά..
  • Τέσσερα πρωινά.
  • Τρία γεύματα ή δείπνα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

ΟΧΡΙΔΑ

ΓΑΛΑΤΑΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΤΥΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΤΙΜΗ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ  235,00 €

Related Projects

Start typing and press Enter to search