ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ  (870χλμ.)

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 06:00 για την Αλεξανδρούπολη με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό.

Κατά τη διαδρομή θα κάνουμε στάση στην Ξάνθη, όπου θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση για να γνωρίσουμε την παλιά και νέα πόλη και να θαυμάσουμε τον χείμαρρο Κόσσυνθο.

Στη συνέχεια θα περάσουμε το Πόρτο Λάγος με το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου το οποίο είναι μετόχι της μονής Βατοπεδίου και βρίσκεται πάνω σε ένα μικρό νησί που επικοινωνεί με τη στεριά με στενό γεφύρι. Αμέσως μετά θα δούμε την πανέμορφη λίμνη Βιστωνίδα 44.000 στρεμμάτων. Είναι πραγματικά ευλογημένος τόπος, πλούσιος σε αλιεύματα και καταφύγιο χιλιάδων πουλιών, μερικά από τα οποία είναι σπάνια.

Αργά το απόγευμα άφιξη στην Αλεξανδρούπολη. Πήρε το όνομά της προς τιμήν του βασιλιά Αλέξανδρου. Είναι μια πόλη που συνδυάζει ευρωπαϊκά και ανατολίτικα στοιχεία με πλούσια εμπορική δράση και αξιόλογο λιμάνι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΡΡΕΣ – ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ – ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ

Μετά το πρωινό προτείνουμε ξενάγηση και βαρκάδα στον ποταμό των θρύλων και των παραδόσεων, τον Έβρο και συγκεκριμένα στο Δέλτα του Έβρου και το Εθνικό Πάρκο, που αποτελεί υδροβιότοπο με μεγάλο οικολογικό ρόλο. (Με έξοδα ατομικά) θα ενημερωθούμε (καιρού επιτρέποντος) για το οικοσύστημα που σχηματίζει ο ποταμός, προστατευόμενο από τη συνθήκη RAMSAR και θα περιηγηθούμε μέσα στο Δέλτα του ποταμού.

Στο νοτιοανατολικό άκρο του νομού Έβρου, δίπλα στον ομώνυμο θρυλικό ποταμό και το Δέλτα του, δεσπόζει η σημερινή πόλη των Φερρών με το ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας στο κέντρο της, την οποία ίδρυσε το 1152 ο Σεβαστοκράτορας Ισαάκιος Κομνηνός. Ήταν η τελευταία του κατοικία και μαυσωλείο.

Εν συνεχεία επίσκεψη στο Δάσος της Δαδιάς, μοναδικής οικολογικής αξίας, όπου μέσα από τα μονοπάτια του μπορούμε να περιηγηθούμε στη φύση και από το παρατηρητήριο πουλιών να δούμε σπάνια είδη αρπακτικών και όχι μόνο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.  Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ  (300χλμ.)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Ανδριανούπολη.

Θα περάσουμε από την πόλη του μεταξιού, το Σουφλί, με τα γνωστά «κουκουλόσπιτα και το Διδυμότειχο, μια παλιά βυζαντινή πόλη, που πήρε το όνομά της από τα διπλά της τείχη. Στο Βυζάντιο, ήταν τόπος για εξορία και φυλακή πολιτικών κατάδικων. Σώζονται ακόμη τα δεσμωτήρια που είχε φυλακιστεί ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος ΙΒ΄.

Η πόλη απλώνεται πάνω στο σμίξιμο του Ερυθροπόταμου με τον ποταμό Έβρο, το μεγάλο μυθικό ποτάμι των Βαλκανίων που οι συγκυρίες της εποχής το θέλουν σύνορο δύο λαών. Είναι χτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου και σε απόσταση 2,5 χλμ. από την Τουρκία.

Στη συνέχεια θα περάσουμε από την Ορεστιάδα για να φτάσουμε στις Καστανιές και τα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο  των ταξιδιωτικών εγγράφων θα φτάσουμε στην Ανδριανούπολη, η οποία ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Ανδριανό τον 2ο π.Χ αιώνα και  μέχρι το 1453 ήταν πρωτεύουσα του οθωμανικού κράτους.

Κάθε χρόνο την επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες για να θαυμάσουν τα όμορφα τζαμιά, τις κλειστές αγορές και τις γέφυρες.

Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε:

 • Τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ανδριανούπολης και τις ελληνικές γειτονιές της πόλης.
 • Το τέμενος Σελιμγιέ, το οποίο χτίστηκε με την εντολή του Σουλτάνου Σελίμ Β΄ από τον διάσημο οθωμανό αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν το διάστημα 1569 – 1575. Ο Σινάν θεωρεί το έργο αυτό ως το ωραιότερο δημιούργημά του. Σήμερα το μνημείο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην ισλαμική αρχιτεκτονική. Φαίνεται ακόμη και από την Ελλάδα, καθώς οι τέσσερεις μιναρέδες του έχουν ύψος περίπου 80 μέτρων. Λένε ότι συναγωνίζεται τον τρούλο της Αγίας Σοφίας.
 • Το τέμενος του Βεγιαζίτ.
 • Το παλαιό Μπεζεστένι.
 • Την Εβραϊκή Συναγωγή (αναστηλώθηκε το 2008).
 • Το μουσείο Υγείας. Τα κέρινα ομοιώματα, ο τρόπος που παρουσιάζονται οι τεχνικές θεραπείας διάφορων ψυχικών νοσημάτων και το οπτικοακουστικό υλικό σε κάθε αίθουσα, δίνει μια πλήρη εικόνα της εξέλιξης της ψυχιατρικής μέχρι και σήμερα.
 • Στο Καραγάτς, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της γαλλικής εταιρείας Σιδηροδρόμων, όπου στάθμευε το Όριαν Εξπρές.

Αν είστε λάτρης των παζαριών, θα λατρέψετε την Ανδριανούπολη. Υπάρχουν καθημερινά πολλά παζάρια σε κλειστές αγορές, όπως είναι η αγορά του Αλή Πασά. Έχει 6 εισόδους – εξόδους και 130 καταστήματα.

Χρόνος ελεύθερος για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Πορεία επιστροφής στην Κόρινθο περνώντας από την Κομοτηνή και τη Δράμα. Άφιξη στην Κόρινθο αργά το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο): 255,00 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορές-εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ASTIR EGNATIA*, 5*.
 • Τρία πλούσια πρωινά σε μπουφέ.
 • Δείπνο καθημερινά.
 • Εορταστικό δείπνο την παραμονή των Χριστουγέννων (με DJ) το οποίο αντικαθιστά το γεύμα.
 • Αρχηγός.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΦΕΡΡΕΣ

ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ

ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΥΠΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

4 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΤΙΜΗ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ  255,00 €

Related Projects

Start typing and press Enter to search